تاریخچه موزه سکه و مردم شناسی حیدر زاده یزد
موزه سکه و مردمشناسی حیدرزاده یزد، در خانه عرب زاده محله فهادان _یکی از قدیمیترین محلههای شهر یزد_ قرار دارد؛ خانهای 800 مترمربعی و قجری که امروزه پس از مالکیت میراث فرهنگی، بازسازی شده و به موزه حیدرزاده تغییر کاربری داده است. آثار این موزه، طی سالهای 1335 تا 1383 هـ.ش و با تلاش و همت «استاد حسین حیدرزاده» از اساتید برجسته علم سکهشناسی جمعآوری گردیده و در 10 سالن با یک تالار بزرگ در بین اتاقهای 3 و 5 دری، به نمایش گذاشته شده است.
معماری موزه سکه یزد
سبک معماری ساختمان موزه خصوصی سکه و مردمشناسی حیدر زاده یزد، ویژگیهای دوره قاجار را دارد که شامل کاربندیها و گچبریهای منقوش اسلیمی و کتیبههای اشعار مذهبیِ واقعه کربلا میشود و با گنجینههای زیبای چوبی تزیین شده است.
مجموعه موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یزد
در موزه تخصصی سکه یزد، مجموعهای از 5000 سکه قدیمیِ طلا، نقره، مس و برنج متعلق به دورههای مختلف تاریخی (پیش از اسلام، اسلامی و معاصر)، زمان حکومت عباس بن مأمون و احمد بن علی سامانی، سکه نادرشاه با شعار شیعی و سکه جلوس کریمخان زند به نمایش درآمده و اسکناسهای قدیمی از دورههای مختلف نظیر دوره ناصرالدینشاه تا عصر حاضر و انواع اقلام مردمشناسی (ظروف پختوپز، تزیینی، مراسم و آیین) نیز در این موزه قرار دارد.
همچنین 1000 فقره گنجینه و اشیای مردمشناسی مربوط به 42 دوره تاریخیِ زندگی گذشتگان (از دوره هخامنشیان تاکنون)، زیورآلات و تسبیحات (نقره، عقیق، کهربا و برنجی)، اسناد و نسخ خطی نیز در این موزه نگهداری میشود.
از دیگر اشیای قدیمی موجود در موزه سکه و مردمشناسی حیدرزاده یزد، میتوان به مجموعه وسایل طبخ غذا (دیگهای سنگی، مسی، تیوها و خمرهها)، انگشتر (عقیق و برنجی)، زنجیر، وسایل روشنایی (چراغهای پیهسوز، فانوسهای شمعی و نفتی، چراغ هدایتکننده قطار و...)، 100 عدد قفل و ابزار جنگی و... اشاره کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد موزه سکه و مردمشناسی حیدر زاده یزد با پشتیبان آنلاین رادینا تماس بگیرید.
پشتيبان آنلاين سايت