حاجب مرتاض پزشک معروف یزدی
حاجب مرتاض در سال ۱۳۱۰ در استان یزد متولد شد، خانواده و اجدادش اصالتا شیرازی هستند و برای تجارت از شیراز به یزد آمده اند. پدرش« میرزا عزیز الله مرتاض» تاجر و وکیل بود که پس از آموزش دیدن در مدرسه دارالفنون، به تدریس زبان انگلیسی در دبیرستان کیخسروی یزد پرداخت. حاجب مرتاض در سال ۱۳۲۹ شمسی برای ادامه تحصیل به تهران رفت و با رتبه 19 کنکور پزشکی، وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شد.
.jpg)
وی دوران 6 ساله دانشجویی خود را تحت نظر« پروفسور یحیی عدل» پدر جراحی ایران و دوره آموزش تخصص جراحی را در بیمارستان سینا به پایان رساند. قابل ذکر است که در آن زمان، جراحی شامل تمام موارد جراحی می شد.
همسر دکتر حاجب مرتاض ، خانم پروین دخت افشار دختر آقای محمد صادق افشار (مؤسس بیمارستان افشار) می باشد و حاصل این ازدواج 3 فرزند پسر و یک دختر است.

مرتاض ، پزشکی با کوله باری از تجربه
دکتر مرتاض در سال ۱۳۴۰ بیمارستان گودرز یزد را با ۶۰ تختخواب، مجددا راه اندازی کرد که در آن زمان، دکتر حاجب مرتاض تنها پزشک یزد بود. وی در سال ۱۳۴۳ به قصد آموزش تکنیک جراحی استخوان مدرن و جراحی عمومی به آمریکا و انگلستان سفر کرد. سپس در سال ۱۳۵۰ زایشگاه لعل فیروز را با ۴۰ تختخواب احداث نمود.
دکتر مرتاض در سال ۱۳۵۵ بخش مجهز و پیشرفته مراد را با ۱۶۰ تختخواب افتتاح کرد و در سال ۱۳۶۴ به عنوان اولین رئیس دانشکده پزشکی علی ابن ابی طالب، این دانشکده را راه اندازی نمود. سپس به جلب پزشکان و اساتید معروفی همچون دکتر مستقیمی، دکتر رجحان و دکتر فرح شادان پرداخت. این دانشکده کم کم مورد توجه همگان قرار گرفت و همچنان به آموزش دانشجویان زیادی در زمینه دوره تخصصی و فوق تخصصی پزشکی می پردازد.
.jpg)
در سال ۱۳۸۲ دکتر حاجب مرتاض ، بیمارستان مرتاض یزد را در زمینی به مساحت ۱۵ هزار متر مربع افتتاح کرد که هم اکنون ۱۲۴ پزشک متخصص و فوق تخصص، ۲۰ نفر پزشک عمومی و ۵۶۰ نفر پرسنل در این بیمارستان مشغول به کار هستند و به درمان بیماران ایرانی و خارجی می پردازند.
دکتر حاجب مرتاض در سال 1390 شمسی، از سوی انجمن علمی جراحان عمومی ایران به عنوان جراح پیشکسوت برگزیده شد.
.jpg)