https://gotoyazd.com

با ما تماس بگیرید : +98 (35) 3728 3090

رزرو هتل یزد

هتل ارگ جدید یزد

موزه مردم شناسی بهاباد

صفحه اصلی  »  دیدنی های استان یزد  »  دیدنی های بهاباد  »  موزه مردم شناسی بهاباد
شهر : بهاباد
آدرس : بهاباد، خیابان امام خمینی، روبروی مسجد جامع
نوع جاذبه گردشگری : فرهنگی
ساعت بازدید : از ساعت 8 تا 12 ظهر
روز بازدید : همه روزه به جز ۲۸ صفر، تاسوعا و عاشورا، شهادت امام علی، شهادت امام جعفر صادق و رحلت امام خمینی
هزینه بلیط گردشگران ايرانی : رایگان
هزینه بلیط گردشگران خارجی : رایگان

موزه مردم شناسی بهاباد

موزه مردم شناسی بهاباد، در سال 1386 هـ.ش تأسیس شده و با 815 مترمربع وسعت، متعلق به میراث فرهنگی استان می‌باشد. این موزه به همراه اداره میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری بهاباد در ساختمان خانه صالحی شهرستان بهاباد، یکی از خانه‌های ثبتی و تاریخی این شهرستان قرار گرفته و پس از خریداری توسط اداره میراث، مرمت و بازسازی شده است.

موزه مردم‌شناسی بهاباد بعد از چند سال تعطیلی، دوباره برای بازدید عموم بازگشائی و دایر شده است.

موزه مردم شناسی بهاباد

گنجینه‌های موزه مردم شناسی بهاباد

خانه صالحی به خاطر سبک معماری ویژه خود، جزو جاذبه‌های گردشگری بهاباد به‌حساب می‌آید و بیش از 1000 شیء، در آن قرار دارد. این خانه، علاوه بر موزه مردم شناسی دارای گنجینه مرحوم «شفاهی»، صنایع‌دستی، موزه سکه و تمبر و اسناد، موزه تکنولوژی آموزشی و... نیز می‌باشد و همچنین لوازم و ظروف قدیمی، وسایل پزشکی، ابزار کشاورزی، قفل‌های قدیمی و وسایل ضروری زندگی مردمان گذشته هم در آن وجود دارد که به جذابیت و زیبایی این مجموعه افزوده است.

ظروف قدیمی در موزه مردم شناسی بهاباد

موزه مردم شناسی بهاباد، 3 سالن دارد که دارای 3 بخش مشاغل، آداب‌ورسوم و صنایع‌دستی می‌باشد. یک دیگ هفت‌جوش (متشکل از 7 آلیاژ مختلف و گل رس) هم به‌عنوان شیء خاص و ویژه این موزه، در آن قرار دارد.

موزه مردم شناسی بهاباد با راهنمای فارسی‌زبان خود، میزبان علاقه‌مندان به فرهنگ بهاباد می‌باشد.

دستگاه کاربافی در موزه مردم شناسی بهاباد

شهرستان بهاباد

شهرستان بهاباد به مرکزیت شهر بهاباد، در سال ۱۳۸۸ هـ.ش از ترکیب بخش‌های مرکزی استان یزد ایجاد شده و نام قدیمش، «تالی» بوده ‌است. شهرستان بهاباد با دارا بودن دشت‌های جلگه‌ای، محیط شبه کوهستانی و تنها رودخانه استان، مکان‌های طبیعی و فراوان زیبایی دارد که مجموعه تاریخی جنت‌آباد، موزه علوم طبیعی، موزه مردم شناسی، قلعه تاریخی، خانه سنگی، رودخانه شور و قنات بهاباد نمونه‌ای از آن‌ها است. قنات بهاباد؛ قناتی پر آب و قدیمی است که طولانی‌ترین قنات شهرستان به‌حساب می‌آید و هم‌اکنون با بیش از 50 لیتر آبدهی در ثانیه، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

سکه های موزه مردم شناسی بهاباد

شغل عمده مردم شهرستان بهاباد، دامداری و کشاورزی می‌باشد که محصولات کشاورزی آن شامل گردو، بادام، پسته، زعفران، گندم، جو، زیره، انگور، انار، توت درختی (توت خشک)، گشنیز، کاهو، اسفناج، شوید، نعناع و تره می‌شود.

مسئولین به‌منظور جذب گردشگر و اسکان موقت آنان، یک کمپ گردشگری در ورودی شهر احداث کرده و برای ایجاد فضای سبز، زیباسازی آن و شناسایی آثار تاریخی و طبیعی شهرستان بهاباد نیز اعتباراتی را اختصاص داده‌اند.

اسناد تاریخی در موزه مردم شناسی بهاباد

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد موزه مردم شناسی بهاباد یزد با پشتیبان آنلاین رادینا تماس بگیرید.

پشتيبان آنلاين سايت
پرسش و پاسخ


جهت ثبت نظر ، ابتدا وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید


جهت ثبت نظر ، ابتدا وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید
ENamad logo-samandehi