خانه سالار میبد متعلق به «حاجی سالار نوادگان حکیم» از طبیبان نامی روزگار خود میباشد که از دوره قاجار به یادگار مانده است.
معماری خانه سالار میبد
وارد خانه سالار میبد میشویم؛ جایی که همچون خانههای رایج یزدی، عمارتی چهار جبههای در دورتادور یک حیاط مركزی میباشد و 4 باغچه بههمراه فضاها و اتاقهای متعدد دارد. در قسمت جنوبی این بنای تاریخی، یک ایوان بلند از میان درختان نارنج قد کشیده است که بیانگر رونق و شلوغی زیاد خانه در گذشته میباشد. در جبهه شمالی هم یک اتاق سهدری زیبا در میان راهرویی جالب قرار دارد که به فضای هشتی خانه میرسد؛ این هشتی، دارای 3 ورودی میباشد که یکطرف به سمت باغ، طرف دوم به داخل خانه و طرف سوم هم به ورودی خانه باز میشود.
در خانه سالار، شیوه قرینهسازی به طرز زیبایی انجام شده است؛ بهطوریکه فضاهای شرقی و غربی آن کاملاً قرینه میباشد با این تفاوت که فضا و اتاق جبهه غربی، ازیکطرف به حیاط و از طرف دیگر به باغ جبهه غربی خانه احاطه دارد.
خانه سالار میبد، نگینی در میان باغ های سرسبز
خانه سالار، از 4 طرف در میان باغات انار و میوه و تعدادی از خانههای اعیانی شهر میبد قرار گرفته است و این امر، یکی دیگر از ویژگیهای بارز خانه به شمار میرود.
از داخل باغ عمارت، یک نهر آب روان میباشد که درگذشته، از قنات سیراب میشده و امروزه به خاطر خشک شدن قنات، آب آن از چاه تأمین میشود.
خانه سالار میبد، در محله باغشاهی قرار گرفته و امروزه تحت اختیار اداره میراث فرهنگی و صنایعدستی میبد درآمده است.
خانه سالار میبد، در تاریخ ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۷۹ هـ.ش با شماره ۳۶۹۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اگر به میبد رفتید؛ علاوهبر بازدید از خانه سالار، از نارین قلعه و برج کبوترخانه میبد هم بازدید کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خانه سالار میبد با پشتیبانی آنلاین رادینا تماس بگیرید.
پشتيبان آنلاين سايت