معرفی موزه علوم طبیعی بهاباد
موزه علوم طبیعی بهاباد، از موزههای برتر کشور میباشد که در سال ۱۳۷۷ هـ.ش، توسط آقای «رضا زینلی» دبیر زیستشناسی در «دبیرستان شهید رفیعیان» شهر بهاباد یزد افتتاح شده است. این موزه، ابتدا کار خود را در یک سالن 21 متری با 12 نمونه آبزی بندرلنگه آغاز نموده و دیری نگذشت که به علت افزایش گونهها، مجبور به انتقال به «هنرستان قدس بهاباد» گردیده است. موزه علوم طبیعی بهاباد، هماکنون دارای 10 سالن با بیش از 3500 نمونه مختلف در 4 زمینه جانورشناسی، گیاهشناسی، سنگ و فسیل و میکروسکوپیک (بسیار ریز) میباشد و قرار است که به یک موزه تخصصی 3 هزار متری منتقل گردد.
موزه علوم، از منحصربهفردترین موزههای ایران میباشد که اخیراً، بخش تخصصی آبزیان شمال نیز به آن اضافه شده است. این بخش، دارای دو سالن با 95 درصد آبزیان دریای شمال و 60 درصد آبزیان دریای جنوب میباشد.
هدف از تأسیس این موزه، آموزش عینی و بهتر علوم طبیعی به دانش آموزان سطوح مختلف (دبستان تا دانشگاه) میباشد؛ به اینگونه که فراگیران پس از بازدید سالنهای موزه و دریافت توضیحات کلی، به کارگاه آموزشی هدایت شده و به تماشای تصاویر و فیلمهای آموزشی کتاب درسی خود میپردازند. در موزه تا حد امکان هم نمونههای مربوطه، در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد تا به شکل ملموس، آنها را حس و تجربه کنند.
بخش جانوری موزه علوم طبیعی بهاباد
بخش جانوری موزه علوم طبیعی شهرستان بهاباد، 5 سالن با بیش از 550 نمونه مهرهداران و بیمهرگان دارد که در قسمت بیمهرگان آن؛ انواع خارتنان، نرمتنان و سختپوستان نگهداری میشود. اکثر نرمتنان این موزه، از نقاط مختلف دنیا جمعآوری شده و تنها چندی از بیمهرگان خلیجفارس و بندپایان نظیر حشرات و پروانهها، بومی این منطقه هستند که در داخل 2 تابلوی موزه به نمایش درآمدهاند.
شاخصترین نمونه بیمهرگان موزه علوم طبیعی، فسیل زنده و 300 میلیون سالی خرچنگ نعل اسبی میباشد که همچنان بدون هیچ تغییری باقیمانده است.
بخش مهرهداران موزه شامل 810 گونه از پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهیان (95 درصد گونه خلیجفارس) میشود. کار ارزنده و شاخص این موزه، گردآوری تمامی نمونه پرندهها بهصورت جفت میباشد که در بحث ژنتیک، ریختشناسی، مطابقت و شناسایی گونهها و سایر مسائل مربوطه بسیار ارزشمند و مفید است.
در این بخش از 75 نمونه پرندگان موزه، بیشتر آنها مثل حواصیلها و پلیکانها از شمال کشور و برخی همچون هوبره زنگوله بار، بومی منطقه بهاباد هستند.
منحصربهفردترین گونه جانوری موزه علوم طبیعی بهاباد شامل یوزپلنگ ایرانی و گونه آبزی آن شامل دلفین دندان درشت میشود که یکی از 9 گونه دلفین خلیجفارس میباشد.
بخش گیاه شناسی موزه علوم طبیعی بهاباد
بخش گیاهان موزه شامل 200 گونه گیاهی دانهها، گیاهان گلدانی و داروهای گیاهی میشود که بهصورت سهبعدی و حالت طبیعی خود نگهداری میگردد. 65 درصد گیاهان دارویی این موزه، متعلق به همین منطقه میباشد.
بخش سنگ و فسیل و میکروسکوپیک موزه علوم بهاباد
در بخش سنگ و فسیل و میکروسکوپیک موزه علوم بهاباد؛ 420 قطعه ارزشمند سنگ، چندین عنصر معدنی و 3000 فسیل به نمایش گذاشته شده است که مهمترین آنها عناصر معدنی مس، گوارتس و ولفونیت خاص منطقه بهاباد میباشد.
اگر قصد اقامت در یزد و رزرو اقامتگاه سنتی در بافت تاریخی شهر بهاباد را دارید، اقامتگاه بوم گردی ده عروس بهاباد گزینه مناسبی جهت رزرو به شمار میآید.
در هنگام اقامت در شهر بهاباد، میتوانید از تور یزدگردی و تورهای کویر نوردی باکیفیت رادینا استفاده نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره موزه علوم طبیعی بهاباد، با پشتیبان آنلاین رادینا تماس بگیرید.
پشتيبان آنلاين سايت