- ورود / ثبت نام
- درباره ما
- تماس با ما
- قوانین استفاده
- فرصت شغلی
- Language
- صفحه اصلی
- هتل های یزد
- تورها
- دیدنی های استان یزد
- خدمات ويژه
- سوغات یزد
- شهرهای یزد
- وسایل نقلیه
- وبلاگ
با ما تماس بگیرید : +98 (35) 3728 3090
رزرو هتل یزد
شهر یزد، مکانهای تاریخی و جاذبههای طبیعی زیادی را در خود نهفته دارد که بسیاری از آنها کشف شده و امروزه بهعنوان مقاصد توریستی_گردشگری مورداستفاده قرار میگیرد؛ اما تعدادی نیز بهتازگی شناسایی گردیده است. یکی از جاذبههایی که اخیراً مورد کشف و بررسی قرار گرفته، غار دو سر میباشد. این غار که بزرگترین تالار زیرزمینی ایران و چهارمین تالار بزرگ غاری دنیا به شمار میرود، امروزه توجه بسیاری از محققان را به سمت خود کشانده و جزو مخوفترین غارهای ایران بهحساب میآید.
غار دوسر در منطقه کالمند مهریز؛ در حدود 8۵ کیلومتری شهر یزد قرار دارد. گردشگران پس از ورود به جاده مهریز با پیمودن تقریباً ۶۰ کیلومتر، به یک جاده انحرافی و خاکی میرسند که روبروی جاده خاکی مزرعه چاه مورتی واقع شده است. با طی تقریباً ۴ کیلومتر از جاده انحرافی ذکر شده، محل پارکینگ ماشینها نمایان میشود و بعدازآن بازدیدکنندگان باید مسیری با شیب ملایم را پیادهروی کنند تا پس از پیمودن ۳.۵ کیلومتر مسافت، دهانه غار دوسر را مشاهده نموده و به داخل آن راه یابند.
دلیل نامگذاری غار دو سر (Dosar Cave) دقیق مشخص نیست؛ اما دلایل مختلفی برای علت معروف شدن آن نام برده شده که عبارتاند از:
غار دو سر که گاهی به اشتباه با نام پشوم شناخته میشود، علاوهبر اینکه عنوان بزرگترین تالار زیرزمینی ایران را به خود اختصاص داده، در فهرست جهانی نیز قرار گرفته و پس از مالزی، چین و اسپانیا؛ رتبه چهارم جهانی را _ازنظر بزرگی تالار غاری_ از آن خود کرده است.
البته ناگفته نماند که این غار شگفتانگیز هنوز بهخوبی شناخته نشده؛ اما پتانسیل این را دارد که در آیندهای نزدیک، به یکی از قطبهای پژوهشی کشور جهت مطالعه و تحقیق متخصصان تبدیل شود.
بهمنماه سال 1391 به همت گروهی از غارنوردان و غارشناسان استان یزد و اصفهان _حسن انتظاری، امیرجلوانی، سعادت لطفی زاده و محمد منصوری_، این غار اکتشاف و نقشه برداری شد؛ البته لازم به ذکر است که قبل از اکتشاف، دهانه غار توسط آقای فتح علی حیدری شناسایی شد که به گفته منابع، وی این موضوع را با انجمن کوهنوردی یزد در میان گذاشت و مسئول انجمن توانست تا بخشی از دهانه غار را حفاری نموده و تا عمق 100 متری به درون آن نفوذ کند؛ اما به دلیل نداشتن امکانات کافی، برنامه را به بعد موکول کرد تا با یک تیم حرفهای وارد عمل شود. پس از انتشار این خبر، محققان به همراه تیم تخصصی و تجهیزات کامل عازم غار دوسر شدند و توانستند به داخل آن راه یابند.
بدیهی است گردشگران و کوهنوردانی که قصد صعود به غار و دیدن ویژگیهای آن را دارند، باید قبل از شروع ماجراجویی و مشاهده این جاذبه طبیعی، اطلاعاتی در مورد آن کسب کنند که به شرح زیر میباشد:
برای تماشای هرگونه جاذبه طبیعی، رعایت نکات اصولی و پایه زیر ضروری است:
جاذبههای متعددی مثل باغ پهلوان پور، سرو کهنسال مهریز، قلعه مهرپادین و... در مهریز وجود دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نیست و میتوان از تماشایشان لذت برد.